VELKOMMEN TIL LYØ KULTUR- OG BESØGSCENTER
INDMELDELSE I FORENINGEN 

Ja, tak - jeg vil gerne være medlem af foreningen - og dermed støtte Lyø


 

Ønsker du at betale via home-banking er kontonummeret i Faaborg Sparekasse: 0828-000-24-93268. HUSK, at opgive dit navn og adresse ved indbetalingen!

To gange om året indbydes foreningens medlemmer til en frivillig arbejds-lørdag. Og der er nok at tage fat på ude og inde.

 

Her er Stig i gang med at rense tagrenderne.

OM FORENINGEN LYØ KULTUR- OG BESØGSCENTER 

En aktiv forening på Lyø

Trods alle sine værdier er Lyø et sårbart samfund. I de sidste 40-50 år er der blev færre og færre beboere på øen.

 

Indenfor de senere år har Lyø mistet både præsteembedet og skolen. Hvad bliver det næste?

 

Det er en ond cirkel.

 

Lyø har altid været en driftig landbrugsø. Nu er der 4-5 aktive landbrug tilbage, men det er ikke landbruget som giver de mange arbejdspladser og dermed eksistensmuligheder for flere øboere.

 

Nogen vil mene, at Lyø kun er en idylisk kulisse. Men inde bag de velfriserede haver og stråtækte huse er der stadig liv og idérigdom.

Et godt eksempel på dette er LKBC. For at gøre en lang historie kort, så lukkede skolen. Lyboerne gik sammen og stiftede en forening, som vidererfører skolen - ikke som skole, men nu som et aktivt kultur- og besøgscenter på øen.

 

Lyø har meget at byde på og besøges af ca. 40-50.000 turister om året, hvoraf mange selv kommer sejlende. Vi vil gerne give de besøgende en kvalitetsoplevelse ved at byde hjertelig velkommen - og fortælle om øen og det specielle ø-liv. Det er det ene formål med Lyø Kultur- og Besøgscenter.

 

Det andet formål er, at være med til at bevare og holde liv i øens foreningsliv - ved at stille gode faciliteter til rådighed, også når det er mørkt og koldt. Så der er også lys i vinduerne om efteråret og vinteren, når lyboerne deltager i yoga, pilefletningskursus og EDB-undervisning mv. på Kultur- og Besøgscentret.

 

Vort mål er, at Kultur- og Besøgscentret bliver omdrejningspunktet for nyudvikling på Lyø - og gerne på en måde, som på længere sigt skaber både omsætning og job på øen.

LYØ KULTUR- OG BESØGSCENTER - Roestoftvej 8, Lyø - 5600 Faaborg
Lav din egen hjemmeside med mono.net